Музичні новини

Проєкт учасниць Dakh Daughters, гурт Ragapop, випустив дебютний альбом

today4 Травня, 2024 24 5

Background
share close

Український гурт Ragapop презентував свій перший повноформатний альбом під назвою Do you listen to Ragapop? Це проєкт Руслани Хазіпової та Анни Нікітіної з Dakh Daughters та Антона Очеретяного.

За словами виконавиці Руслани Хазіпової, бажанням колективу було “відтворити красу української культури, а саме її еротику та містику в сучасній формі”. Концепція гурту народилася з бажання поєднати перформанс та музику і естетику постпанку та лоу-фай-електроніки. Гурт черпає натхнення та енергію з містики та еротики, притаманних українській культурі, інформує Суспільне Культура.

Хазіпова розповідає, що назва альбому — Do you listen to Ragapop?— належить невідомій людині, яка повісила постер з цим написом у Вінниці. Його сфотографував друг колективу Джонні з Каліфорнії, і тепер музиканти шукають автора чи авторку, щоб подарувати вінілову копію платівки.

Музикантка зазначає, що над альбомом працювало багато знайомих гурту. Зокрема, над аранжуванням працював Вадік Лазарєв із гурту 5 Vymir.

У піснях використано тексти Софокла у перекладі Івана Франка, вірші Іллі Калюкіна та Світлани Пиркало, а основою пісні “Людина” став текст Антона Слєпакова — на альбомі можна почути не тільки його поезію, а й голос.

“Альбом є дуже особливий для нас тим, що сповнений синергії та взаємодії з талановитими людьми з різних країн. І ми маємо надію, що вам сподобається. Ми хотіли б, щоб він став частиною ваших поїздок на авто, танцювальних вечірок або просто музичних сесій вдома”, — каже Хазіпова.

Разом із альбомом вийшов також кліп на пісню Chy Liubov.

Дивіться кліп Ragapop – Chy Liubov:

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%