Новини

Том Круз і голлівудський блокбастер: У Парижі відбулася грандіозна церемонія закриття Олімпійських ігор

today12 Серпня, 2024 36

Background
share close

У Парижі офіційно завершились Літні Олімпійські ігри. Якщо відкриття ігор складалася з виступів, які віддавали данину поваги французькій культурі, то завершення більше нагадувало голлівудський блокбастер.

Як і церемонія відкриття, закриття Олімпіади-2024 тривало понад дві години. Дійство відбувалося на арені “Стад де Франс”, де розігрували медалі з легкої атлетики, повідомляє Суспільне.

Для глядачів та спортсменів презентували шоу “Рекорди” режисера Томаса Джоллі. Це масштабне дійство із залученням сотень танцюристів й акробатів. Під час церемонії використовували величезні декорації та світлові ефекти. Ален Рош, швейцарський піаніст, композитор, грав на піаніно вертикально, підвішений у повітрі.

Швейцарський піаніст Ален Рош під час церемонії закриття Олімпійських ігор у Парижі, 11 серпня 2024 року. Carl Recine/Getty Images

Після завершення світлового шоу та виступів танцюристів настав час для музики. На церемонії виступили французький рок-гурт Phoenix, володар премії “Ґреммі”, який виконав хіти Lisztomania, If I Ever Feel Better та 1901. А також музичний дует Air та диджей Kavinsky.

Друга частина церемонії нагадувала голлівудський бойовик.

Томас Бах, голова МОК, передав олімпійський прапор Карен Басс із Лос-Анджелеса, на сцену також піднялася Сімона Байлз — найбільш титулована американська гімнастка в історії. Потім п’ятиразова володарка премії “Ґреммі” H.E.R. заспівала національний гімн.

Але під час передання прапора раптово спалахнув прожектор на вершині “Стад де Франс”, освітивши американського актора Тома Круза. Він зістрибнув просто на поле внизу, де Басс і Байлз вручили йому олімпійський прапор.

У манері голлівудських бойовиків, актор сів на мотоцикл, що чекав на нього під сценою, прикріпив до нього прапор та виїхав за межі стадіону. Відеоекрани показали, як він їде вулицями Парижа до аеропорту, де сідає на літак і летить до Голлівуду.

А потім увімкнулося зображення пляжу у Каліфорнії, де з’явилися гурт Red Hot Chili Peppers, співачка Біллі Айліш та репери Снуп Доґґ і Dr. Dre.

Red Hot Chili Peppers виконали пісню Can’t Stop, а Біллі Айліш — Birds of a Feather. Виконавиця була вдягнена у сорочку, схожу на поло з форми американських олімпійців.

Снуп Доґґ у червоно-біло-синьому піджаку виконав фрагмент пісні Drop It Like It’s Hot, а потім до нього приєднався Dr. Dre зі своїм хітом The Next Episode.

Церемонія закриття завершилася виступом французької співачки Yseult із піснею Френка Сінатри My Way.

Наступні Літні Олімпійські ігри відбудуться ь у Лос-Анджелесі у 2028 році.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%