Війна в Україні

Грета Тунберг емоційно відреагувала на підрив Каховської ГЕС під час розмови з Зеленським

today10 Червня, 2023 132

Background
share close

20-річна екоактивістка назвала дії росії на Херсонщині звірством і закликала світ покарати країну-терористку за цей екоцид.

Нарешті і Грета відгукнулася на страшну подію, яку росія вчинила проти України в ніч на 6 травня. Це, власне, сталося після того, як президент України Володимир Зеленський звернувся до десятків світових лідерів із проханням відкрити очі й надати розголосу катастрофі, оскільки це біда не лише українців. Екотрагедію відчує вся Європа.

Після потужної промови президента на зв’язок вийшла й Тунберг. У мережі українці не могли зрозуміти, чому дівчина протягом майже трьох днів замовчувала катастрофу. Шведка взяла участь у відеоконференції, організованій Офісом Президента. Під час розмови з Зеленським вона заявила, що готова тиснути на відповідні організації й прагне отримати рекомендації, чим саме може допомогти.

Грета Тунберг емоційно відреагувала на підрив Каховської ГЕС під час розмови з Зеленським - фото 559571

А потім Грета опублікувала твіт, у якому назвала підрив Каховської ГЕС екоцидом, і додала: їй бракує слів, аби описати те, що сталося. За словами Тунберг, дії росіє є звірством, тому вона має відповісти за злочин.

“Цей екоцид як продовження неспровокованого повномасштабного вторгнення росії в Україну є ще одним звірством, яке відбирає дар мови у світу. Наші погляди знову спрямовані на росію, яка повинна понести відповідальність за свої злочини”, – резюмувала 20-річна екоактивістка.

На пост Грети відреагував і Зеленський. Президент подякував їй за підтримку й небайдужість.

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%