Новини

Знімали фільм та готували обіди: зарубіжні знаменитості, які приїжджали до України під час війни

today27 Червня, 2022 89

Background
share close

Світові селебріті небайдужі до долі нашої країни

Анджеліна Джолі та Кері Фукунага
Анджеліна Джолі та Кері Фукунага © gettyimages.com
З кожним днем ​​кількість зарубіжних знаменитостей, які висловлюють своє співчуття й підтримку народу України та критикують дії президента РФ Путіна, зростає. Деякі навіть приїжджають під час війни до нашої країни, щоб допомогти.

Бо Віллімон

Один із сценаристів американського серіалу “Картковий будиночок” Бо Віллімон у квітні приїздив до України для зйомок документального фільму про війну. Він та його команда відвідали Бородянку та Бучу — міста Київської області, які близько місяця перебували під російською окупацією. Віллімон заявив, що побачив там “неймовірні масштаби руйнування та втрат”.

 

Бо Віллімон

Бо Віллімон © gettyimages.com

 

Шон Пенн

Знімає в Україні документальний фільм про вторгнення російських військ актор та режисер Шонн Пенн. Сторіз за участі Пенна у лютому опублікував президент України Володимир Зеленський.

 

Режисер спеціально приїхав до Києва, щоб як документаліст зафіксувати всі події, що відбуваються в Україні, і донести до світу правду про вторгнення Росії в нашу країну,

— офіс президента.

 

 

Шон Пенн і Максим Козицький

Шон Пенн і Максим Козицький © twitter.com/SeanPenn

 

Анджеліна Джолі

Голлівудська акторка Анджеліна Джолі також відвідувала Україну під час війни. Проте її приїзд не був організований у рамках гуманітарної місії Організації Об’єднаних Націй. То була її особиста ініціатива.

Спочатку зірку помітили в одному з кафе Львова у спальному районі Сихів, а згодом знаменитість вирушила на львівський залізничний вокзал, де зустріла пасажирів евакуаційного поїзда з Покровська та поспілкувалася з ними особисто. Також Джолі відвідала у лікарні дітей, які постраждали від ракетного удару військових РФ по вокзалу у Краматорську.

 

 

Кері Фукунага

Практично відразу після початку вторгнення російських військ в Україну американський кінорежисер Кері Фукунага, який зняв останню на даний момент частину бондіани “Не час помирати” і перший сезон “Справжнього детектива”, вирушив на війну волонтером з некомерційною організацією World Central Kitchen, яка надає гуманітарну допомогу. продовольство у кризових зонах.

Спочатку режисер приїхав до Львова, де, роздаючи гуманітарну допомогу, познайомився з багатьма біженцями.

Після звільнення населених пунктів на Київщині Кері з іншими волонтерами вирушив до Бучі, Гостомелі, Ірпені та Бородянки. Режисер на власні очі бачив, що окупанти зробили з містами та їхніми жителями.

 

 

Лієв Шрайбер

Актор Лієв Шрайбер відвідував Україну у квітні. Разом із волонтерами та з благодійною організацією World Central Kitchen він готував обіди для українських переселенців у Львові. Там він був змушений тричі ховатися в укриття.

 

 

 

 

U2 та Боно

Учасники ірландського рок-гурту U2 Боно та Едж приїжджали, щоб виступити на станції метро “Хрещатик” у Києві. Боно та Едж заспівали With or Without You, Angel of Harle та інші свої пісні. До них приєдналися українські військові та гурт “Антитіла”.

 

U2

Учасники рокгурту U2 в Бучі © facebook.com/bucharada.gov.ua

 


 

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%