Музичні новини

Ілону Маску — 50: цікаві факти про відомого винахідника

today28 Червня, 2021 3927 3 3

Background
share close

Мільярдер сьогодні святкує день народження. Розповідаємо про захоплюючі етапи життя іменинника

Ілон Маск
Ілон Маск © gettyimages

У понеділок, 28 червня, відомому винахідникові та мільярдерові Ілону Маску виповнюється 50 років. У день народження зірки згадуємо про найцікавіші факти з його життя.

За розвитком кар’єри і проектів іменинника стежить весь світ. Він є новатором наших часів, а його плани стають найобговорюванішими. Ілон відомий не тільки прогресивними впровадженнями в науку, а й насиченим особистим життям. Чого тільки варто ім’я його молодшого сина X Æ A-12, яке звучить як Ікс Еш Ей Твелв.

Життя Ілона Маска — це не тільки посібник до успіху, але і повчальна історія, що ніколи не варто здаватися, навіть, якщо невдачі йдуть одна за одною. В ювілей винахідника, наша редакція  зібрала найцікавіші факти з життя іменинника, про які варто знати.

Ілон Маск

Ілон Маск © gettyimages

ТОП-10 цікавих фактів про Ілона Маска

  1. Батьківщина мільярдера — ПАР. Він народився 28 червня 1971 року в Преторії, звідки потім переїхав в Канаду, а після — США.
  2. У 10 років у Ілона з’явився перший комп’ютер Commodore VIC-20. Саме тоді він почав освоювати програмування, і всього через два роки зумів написати свою першу програму. Комп’ютерну відеогру Blastar власного винаходу він продав за 500 доларів.
  3. Маск у дитинстві був жертвою буллінгу. Майбутній винахідник постійно терпів глузування і знущання, зовсім не будучи душею компанії. Одного разу справа дійшла до госпіталізації, коли хлопчиська зіштовхнули зі сходів.
  4. Іменинник втік з ПАР, щоб “відкосити” від армії. У 15 років він зі своїм братом Кімбалом подав заявку в посольство Канади на отримання паспортів. Рік знадобився для підготовки документів і хлопці успішно переїхали в Канаду.
  5. Свою першу компанію Ілон заснував у 24 роки, пожертвувавши навчанням у Стенфордському університеті. Через два дні після вступу він кинув програму “pH. D.” з фізики, щоб почати з братом роботу над Zip2 Corporation (довідник компаній).
  6. У 2002 році створюється легендарна компанія SpaceX. Натхненний Маск циклом науково-фантастичних романів Айзека Азімова, вирішує докласти своїх зусиль до порятунку людства. Він твердо вирішив, що хоче розвинути життя людини на інших планетах. До слова, за його планами, це станеться у цьому столітті.

Ілон Маск

Ілон Маск © gettyimages
  1. Ілон Маск — прототип супергеройського кіноперсонажа Залізна людина. Характер, манера поведінки й мови Тоні Старка дісталися йому від відомого винахідника.
  2. Став мільйонером у 28 років. У 1999 році виробник комп’ютерів Compaq віддав за компанію Zip2 — 307 мільйонів доларів. Досі дана сума вважається найбільшою, яку коли-небудь заплатили за інтернет-компанію. За свої акції Ілон отримав 22 мільйони доларів, отримавши статус мільйонера в ранньому віці.
  3. Мільярдер є багатодітним батьком. Від шлюбу з першою дружиною Жюстін Вілсон у нього п’ятеро дітей (їх первісток помер у віці 10 тижнів). А в травні 2020 року сина йому подарувала канадська співачка Граймс. Зіркові батьки дали хлопчикові незвичайне ім’я X Æ A-12, вирішивши, що свій гендер він визначить самостійно.
  4. Ілон Маск володар феноменальної пам’яті. Він миттєво запам’ятовує великі обсяги інформації. Крім цього у нього розвинена фотографічна пам’ять, а саме ейдетизм. Це дозволяє йому детально запам’ятовувати і відтворювати образи або явища.

Ілон Маск і Граймс

Ілон Маск і Граймс © gettyimages

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%