Війна в Україні

Дожвендівся: Німецький лейбл розриває контракт з Роджером Вотерсом

today31 Січня, 2024 40

Background
share close

Німецька музична компанія BMG розриває угоду з британським музикантом, співзасновником гурту Pink Floyd Роджером Вотерсом. Все через його скандальні заяви про Ізраїль, Україну і США.

BMG підписала угоду з музикантом у 2016 році та планувала випустити нову версію альбому Pink Floyd 1973 року Dark Side of the Moon. Втім, новий генеральний директор Томас Коесфельд, що прийшов на посаду 1 липня 2023 року, скасував перевипуск платівки. Зрештою перезапис був випущений британським лейблом Cooking Vinyl, повідомляє Українська Правда з посиланням на Variety.

Тепер зазначається, що німецька музична компанія планує повністю розірвати всі домовленості з музикантом. Це рішення пов’язують з суперечливими та скандальними заявами Вотерса на тему міжнародної політики: щодо війни в Україні, подій в Ізраїлі та Палестині тощо.

У лютому 2023 року співзасновник Pink Floyd на запрошення Росії по відеозв’язку виступив перед Радою безпеки ООН. Тоді він заявив, що вторгнення РФ в Україну в 2022 році “не було неспровокованим“, а також засудив якихось “провокаторів“.

Навесні 2023-го музикант зіткнувся з низкою скандалів у Німеччині. Тут намагалися скасувати його концерт у Франкфурті та Мюнхені через антисемітські та антиєврейські висловлювання Вотерса. Противники виступів рок-музиканта у Німеччині назвали його “одним з найвідоміших антисемітів у світі“.

Міністр культури та ЗМІ Німеччини Клаудія Рот тоді заявляла, що не може заборонити концерти Вотерса, але організаторам радить утримувалися від їх проведення: “І якщо вони все одно відбудуться, то нехай виступає перед порожніми залами“.

На концерті в Бірмінгемі минулого року Вотерс виголосив 10-хвилинну промову, в якій засудив “жорстоке” поводження з ним у Німеччині. Він також заявив, що ЗМІ намагаються знищити його за підтримку прав людини в Палестині: “Вони намагаються скасувати мене, як вони скасували Джеремі Корбіна і Джуліана Ассанжа“.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%