Новини кіно та ТБ

Фільм “20 днів у Маріуполі” знову покажуть в українських кінотеатрах

today12 Березня, 2024 29

Background
share close

Документальну стрічку “20 днів у Маріуполі”, що здобула перший в історії “Оскар” для України, повертають до кінотеатрів. Фільм випустять у повторний обмежений прокат з 14 березня.

Про це повідомляє УП Життя з посиланням на пресслужбу Артхаус Трафік. Нагадаємо, стрічка отримала премію “Оскар” у категорії “Найкращий повнометражний документальний фільм”.

“20 днів у Маріуполі” створили режисер Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко. Вони були останніми журналістами, які залишалися в Маріуполі на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, і зафіксували початок знищення країною-агресоркою українського міста. За це вони згодом отримали Пулітцерівську премію та Шевченківську премію.

Переглянути фільм можна буде в обраних кінотеатрах Києва, Львова, Дніпра, Харкова, Одеси, Луцька, Рівного, Чернівців, Олександрії, Івано-Франківська, Вінниці, Хмельницького, Кременчука, Кривого Рога, Коломиї, Сум, Черкас, Запоріжжя, Житомира та багатьох інших міст. Як зазначили дистриб’ютори, список актуальних показів оновлюється. Перевірити доступні кінотеатри можна тут.

Також в Артхаус Трафік розповіли, що незабаром “20 днів у Маріуполі” випустять на онлайн-платформах.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%