Новини кіно та ТБ

Польща висуне на “Оскар” фільм про українську родину на початку повномасштабного вторгнення

today19 Вересня, 2024

Background
share close

У Польщі обрали фільм, який представить країну на премії “Оскар” у категорії “Найкращий міжнародний фільм”. Ним стане стрічка режисера Даміана Коцура “Під вулканом” — про українську родину на початку російського вторгнення.

Фільм “Під вулканом”розповідає історію української родини, яка проводить свою відпустку на іспанському острові Тенерифе. Їхній відпочинок припадає на початок російського повномасштабного вторгнення. І за одну ніч вони стають біженцями, повідомляє Суспільне Культура.

Сценарій стрічки написали сам Даміан Коцур та Марта Конажевська. Головні ролі зіграли українські актори Роман Луцький, Анастасія Карпенко, Софія Березовська та Федір Пугачов.

Оператором фільму став Микита Кузьменко, відомий за фільмами “Памфір” та “Жива ватра”.

В рішенні польського відбіркового комітету зазначено, що у “Під вулканом” “приватна драма стає універсальним зображенням людей, які проти своєї волі втягнуті у велику політику”.

Та додають, що фільм, який порушує найскладніші проблеми сучасності — війни та міграції, “залишає у глядачів відчуття, що ми всі можемо опинитися під вулканом, що прокидається”.

Стручку Кокура обрали з-поміж 10 робіт, поданих на цьогорічний конкурс. Це лише друга повнометражна робота режисера.

Світова прем’єра фільму “Під вулканом” відбулася 8 вересня на Міжнародному кінофестивалі в Торонто. Польську прем’єру проведуть в основній конкурсній програмі Польського кінофестивалю в Гдині.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%