Музичні новини

Голос Америки зняв фільм про Джамалу та повномасштабну війну

today22 Лютого, 2024 54

Background
share close

Голос Америки створив документальний фільм про Джамалу (Jamala) та війну в Україні. Світова премʼєра відбудеться у другу річницю повномасштабного вторгнення росії.

Документальний фільм про співачку Джамалу та повномасштабну війну в Україні показує життя виконавиці від початку повномасштабної війни і до сьогодні, коли співачка виступає на міжнародних сценах із закликами про підтримку України.

Цей фільм насправді не про мене, він про нас, про Україну, він показує моїми очима те, що відбувалося з нами за ці два роки. Для мене велика честь, що журналістка “Голосу Америки” Бет Мендельсон виявила бажання знімати про мене документальну стрічку. Цей фільм про Україну, він про кожного з нас, про те, як наші жінки з дітьми виїжджали, коли почалася війна, як усі боролися, як артисти постійно їздять на благодійні заходи і збирають на ЗСУ, – розповіла Джамала в брифінгу “Голосу Америки”.

На думку співачки, ця стрічка може стати в рівень з іншими документальними стрічками про війну, зокрема “20 днів у Маріуполі” та “Довга доба”.

Коштовність цього фільму у тому, що це не художнє кіно про мене, а вони [журналісти “Голосу Америки”] дійсно постійно спостерігали. Я не згадаю навіть, коли там були камери. Це дійсно спостереження за мною під час активних дій допомоги, – додала Джамала.

Світова премʼєра стрічки відбудеться 24 лютого.

Нагадаємо, що Jamala презентувала альбом про Крим – Qırım. Це 14 композицій, кожна з яких представляє певну місцевість Криму: від Керчі до Ак’яру, від Ялти до Джанкою.

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%