Музичні новини

Oasis повертається: Бритпоп-легенди возз’єдналися після 15-річної перерви

today27 Серпня, 2024 18

Background
share close

25 серпня брати Галлагери натякнули на повернення гурту Oasis. 27 серпня вони оголосили, що наступного року зіграють низку концертів, вирушивши у світовий тур.

Це буде вперше, коли брати Ноель і Ліам Галлагери гратимуть разом з 2009 року. Рівно 15 років тому, 28 серпня 2009 року музиканти побилися за лаштунками фестивалю Rock en Seine в Парижі. Це стало приводом для того, щоб гурт Oasis розпався, пише Еспресо.

Тепер вони оголосили про світовий тур, проте наразі відомі дати концертів лише у Великій Британії та Ірландії. Продаж квитків стартує 31-го серпня цього року:

  • 4, 5 липня – місто Кардіфф, стадіон “Принсіпаліті”;
  • 11, 12, 19, 20 липня – Манчестер, “Гітон Парк”;
  • 25, 26 липня та 2, 3 серпня – Лондон, стадіон “Уемблі”;
  • 8, 9 серпня – Единбург, стадіон “Газ Мюррейфілд”;
  • 16, 17 серпня – Дублін, “Кроук Парк”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oasis (@oasis)

“Гармати замовкли. Зірки зійшлися. Велике очікування закінчилося. Приходьте подивитися. Це не буде транслюватися по телебаченню”, – зазначили музиканти у своїй заяві.

Згодом Oasis оголосить дати шоу в інших містах. Музиканти планують виступити за межами Європи пізніше наступного року.

Це більше, ніж звичайне возз’єднання гурту, адже це також братерське примирення. У Ліама та Ноеля Галлагерів завжди були неспокійні стосунки. За всі роки існування гурту було зірвано низку турів, що завершилося залаштунковою бійкою в 2009 році. Сварка призвела до того, що Ноель покинув Oasis.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%