Війна в Україні

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон зустрілася з українськими переселенцями

today17 Листопада, 2022 49

Background
share close

Принцеса Уельська відвідала Український громадський Центр у місті Редінг. Там вона зустрілася з українськими сім’ями-переселенцями та дізналася про підтримку, яку Центр надає тим, хто прибуває до Великої Британії внаслідок війни в Україні.

Під час візиту Принцеса Уельська почула від волонтерів Центру інформацію про те, як вони адаптували свої послуги протягом останніх місяців, і як це допомогло сім’ям переселенців адаптуватися до життя у Великій Британії, повідомляють на сайті Royal.UK.

Її Королівська Високість також зустрілася з сім’ями, які отримують підтримку Центру, щоб вислухати їхні історії, а потім приєдналася до дітей, які брали участь у творчому занятті. Художні майстер-класи, які проводяться щомісяця, допомагають дітям розважитися, налагодити дружні стосунки і висловити свої емоції і переживання через творчість.

В Українському громадському центрі міста Редінг розташований Беркширський відділ Союзу Українців у Великій Британії (СУБ), найбільшого представницького органу українців та осіб українського походження у Великій Британії. З початком війни в Україні, цьогоріч Громадський центр зосередив свою діяльність на підтримці українців, які прибувають до Великої Британії, а також на доставці медичного обладнання та гуманітарної допомоги тим, хто перебуває на лінії фронту.

Робота, що проводиться для української громади включає проведення освітніх занять для дітей, а також щотижневі кавові ранки з метою надання практичних порад та підтримки з таких питань, як працевлаштування та забезпечення житлом. Заняття також допомагають налагодити і зміцнити соціальні зв’язки і почуття спільності, які, як було доведено, є життєво важливим підґрунтям для позитивного психічного благополуччя.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%